Specialismen

Fysiotherapie

Fysiotherapie is een behandelmethode voor klachten aan spieren, banden, gewrichten en zenuwen, ofwel het gehele houdings- en bewegingsapparaat.

Manueel therapie

Manueel therapie helpt mensen met klachten in het bewegingsapparaat. Dat wil zeggen de wervelkolom en gewrichten in armen en benen. Er wordt gewerkt volgens de methode S.O.M.T. Amersfoort. Tevens gespecialiseerd in het behandelen van Kaakklachten (CMD) en Kiss kinderen. Indicaties voor manueeltherapie zijn: ZIE PAGINA VEEL GESTELDE VRAGEN.

Draaiduizeligheid

Draaiduizeligheid op basis van BPPD is een veel voorkomende goedaardige vorm van duizeligheid die heel goed te behandelen is met behulp van de Epley manoeuvre.

Voor uitgebreide informatie: ZIE PAGINA VEEL GESTELDE VRAGEN.

Voedingsdeskundige

Afvallen en lijnen behoren tot de meest besproken onderwerpen. Ondanks alles wat over afvallen wordt gezegd en geschreven, bestaat er bij het grote publiek nog steeds weinig kennis over:

 

– De oorzaak van overgewicht

– De risico’s van overgewicht

– Goede voeding om overgewicht te lijf te gaan

– De nadelen en schadelijke gevolgen van herhaald afvallen

 

Er is kennis nodig van situaties die een speciale aanpak vereisen en de voedingsconsulent heeft die kennis om u daarbij te helpen.

Golf-Physio-Trainer

Een Golf-Physio-Trainer is een fysiotherapeut en/of sportfysiotherapeut die betrokken willen zijn bij het begeleiden van golfspelers van ieder niveau.

Golf-Physio-Therapeut

Een Golf-Physio-Therapeut is een Golf-Physio-Trainer die zich gespecialiseerd heeft in golfgerelateerde klachtenpatronen en daarbijbehorende behandelmethodes.

Oncologische revalidatie

Bij kanker krijgt u in het behandeltraject te maken met de gevolgen van de ziekte maar ook met de behandelmethodes. Deze worden steeds beter. Maar helaas beperken bijkomende effecten zoals vermoeidheid, emotionele instabiliteit , pijn of krachtverlies uw dagelijks functioneren. Oncologische revalidatie heeft een positief effect op deze beperkingen. U stelt samen met de fysiotherapeut een oefen programma samen met als doel uw conditie te optimaliseren.

Voetreflexologie

Voetreflexologie gaat ervan uit dat alle organen en lichaamsdelen in verbinding staan met plaatsen op de voeten. De reflexologie deelt de voetzool in in zones die corresponderen met delen in het lichaam zoals het hart en de lever en stelt dat de massage van deze zones een onbelemmerde energiedoorstroming in het hele lichaam herstelt en/of onderhoudt. Reflexologie meent dat energiedoorstroming een basis is van onze gezondheid.

Valpreventie

Sta STERK! Vallen: een GROOT probleem.
Jaarlijks vallen ongeveer één miloen(!) 65-plussers. Een aantal fysiotherapiecentra, waaronder FYSIOTHERAPIE GEZONDHEIDSCENTRUM ZUID-WEST, biedt een individueel oefenprogramma (OTAGO) dat THUIS uitgevoerd wordt
Als u boven de 65 jaar bent en u of uw omgeving merkt op dat u onvast ter been bent of u bent zelfs gevallen, dan is een bezoek aan uw huisarts verstanding
Alle huisartsenpraktijken in Haarlem zijn gekwalificeerd om samen met u te bepalen hoe groot UW valrisico is.
Om het valrisico te verminderen kunnen de volgende specialisten worden betrokken: de fysiotherapeut, de thuiszorgmedewerker, ergotherapeut en de apotheek.
THUISZORG zal steeds meer een plek in uw buurt krijgen. Een thuiszorgmedewerker kan bij u thuis een risico inventarisatie uitvoeren en bepalen of dit oefenprogramma (OTAGO) iets voor u kan betekenen.
Het OTAGO-programma:
1. Het wordt bj u thuis gegeven zodat u in uw eigen omgeving kunt oefenen.
2. Het betreft een aantal bezoeken van de fysiotherapeut bij u thuis en verder telefonisch contact.
3. U krijgt een zeer duidelijke oefenmap met afbeeldingen en instructies. Oefeningen worden per keer op uw niveau
en uw situatie toegespitst.
4. Wij vragen u voor een goed esultaat om iedere dag óf te oefenen óf te wandelen (tot een half uur).

Contact: FYSIOTHERAPIE GEZONDHEIDSCENTRUM ZUID-WEST
FARADAYSTRAAT 2, 2014EN Haarlem
Telefoon: 023-524862u
Email : fgzw@planet.nl

Contact

De Fysiotherapeuten

Faradaystraat 2

2014 EN Haarlem

Tel: 023-5248624

Mail: info@defysiotherapeuten.nl

Website: www.defysiotherapeuten.nl

Openingstijden:

ma t/m vrij van 8.00 uur tot 22.00 uur.

CKR Geregistreerd